Csokis amerikai krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 11 evőkanál langyos víz
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 23 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 13 dkg cukor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- reszelt csoki vagy csokiforgács
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe simítom és 180 fokon sütöm kb 20 percig.
A krémhez megfőzöm a pudingot, majd a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe keverem.
A krémet rákenem a sütőböl kivett tészta tetejére, majd még 10 percre visszateszem a krémmel együtt sülni.
Ha a süti teljesen kihült, felverem a tejszínt és rásimítom a krém tetejére. Ezt reszelt csokival vagy csokiforgácsal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »