Csokis amerikai krémes recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 11 evőkanál langyos víz
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 23 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 13 dkg cukor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- reszelt csoki vagy csokiforgács
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe simítom és 180 fokon sütöm kb 20 percig.
A krémhez megfőzöm a pudingot, majd a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe keverem.
A krémet rákenem a sütőböl kivett tészta tetejére, majd még 10 percre visszateszem a krémmel együtt sülni.
Ha a süti teljesen kihült, felverem a tejszínt és rásimítom a krém tetejére. Ezt reszelt csokival vagy csokiforgácsal díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.