Csokis amerikai krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 11 evőkanál langyos víz
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 23 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 13 dkg cukor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- reszelt csoki vagy csokiforgács
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe simítom és 180 fokon sütöm kb 20 percig.
A krémhez megfőzöm a pudingot, majd a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe keverem.
A krémet rákenem a sütőböl kivett tészta tetejére, majd még 10 percre visszateszem a krémmel együtt sülni.
Ha a süti teljesen kihült, felverem a tejszínt és rásimítom a krém tetejére. Ezt reszelt csokival vagy csokiforgácsal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »