Csokis amerikai krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 11 evőkanál langyos víz
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 23 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 13 dkg cukor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - csipet só
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- reszelt csoki vagy csokiforgács
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe simítom és 180 fokon sütöm kb 20 percig.
A krémhez megfőzöm a pudingot, majd a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe keverem.
A krémet rákenem a sütőböl kivett tészta tetejére, majd még 10 percre visszateszem a krémmel együtt sülni.
Ha a süti teljesen kihült, felverem a tejszínt és rásimítom a krém tetejére. Ezt reszelt csokival vagy csokiforgácsal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









