Csokis amerikai krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 11 evőkanál langyos víz
  • 7 tojássárgája
  • 23 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 13 dkg cukor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 tojásfehérje
  • csipet só

A tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • reszelt csoki vagy csokiforgács

Elkészítése:

A tésztához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe simítom és 180 fokon sütöm kb 20 percig.

A krémhez megfőzöm a pudingot, majd a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe keverem.

A krémet rákenem a sütőböl kivett tészta tetejére, majd még 10 percre visszateszem a krémmel együtt sülni.

Ha a süti teljesen kihült, felverem a tejszínt és rásimítom a krém tetejére. Ezt reszelt csokival vagy csokiforgácsal díszítem.