Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkesült-borsósalátával recept

Csirkesült-borsósalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • két egész csirkemell ( 1300 gramm)
    • zöld fűszer ízles szerint lestyán, kakukkfű, petrezselyem zöld, zsálya
    • házi ételízeső egy teáskanálnyi
    • frissen őrölt bors
    • egy teáskanál olíva olaj
    • két db alma
    • 60-70 dkg durva só a sütéshez

    Saláta hozzávalói:

    • 30 dkg mirelit borsó (nyáron friss)
    • 1 kis doboz joghurt(1,5 dl)
    • 1 teáskanál mustár
    • 2 tk. olívaolaj
    • csokor zöld fűszer: kapor és petrezselyemzöld
    • só, frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet megtisztítjuk,megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla.

    A sütőt bekapcsoljuk.

    Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.

    Almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.

    Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket (én az egyik mell bőre alá is dugtam alma szeletet), majd ráfektetjük a csirkét.

    180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre én egy félóráig alufóliával leborítottam,majd levettem róla, további 30-35 percig sült, majd megfordítottam .

    A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt,addig sütjük ameddig szép színt kap. (természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).

    Vigyázzunk amikor megfordítjuk maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.

    Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

    Közben elkészítjük a salátát:

    A borsót lobogó vízbe tesszük, melybe előzőleg csipet sót teszünk. Csak 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

    A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, ízesítjük sóval borssal.

    Összevágjuk a zöld fűszernövényeket.

    Belekeverjük a joghurtos mártásba, majd beleöntjük a kihűlt borsót.

    Összekeverjük. Felszeleteljük a csirkemellet és máris kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá