Csirkesült-borsósalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • két egész csirkemell ( 1300 gramm)
  • zöld fűszer ízles szerint lestyán, kakukkfű, petrezselyem zöld, zsálya
  • házi ételízeső egy teáskanálnyi
  • frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olíva olaj
  • két db alma
  • 60-70 dkg durva só a sütéshez

Saláta hozzávalói:

  • 30 dkg mirelit borsó (nyáron friss)
  • 1 kis doboz joghurt(1,5 dl)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 tk. olívaolaj
  • csokor zöld fűszer: kapor és petrezselyemzöld
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkemellet megtisztítjuk,megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla.

A sütőt bekapcsoljuk.

Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.

Almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.

Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket (én az egyik mell bőre alá is dugtam alma szeletet), majd ráfektetjük a csirkét.

180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre én egy félóráig alufóliával leborítottam,majd levettem róla, további 30-35 percig sült, majd megfordítottam .

A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt,addig sütjük ameddig szép színt kap. (természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).

Vigyázzunk amikor megfordítjuk maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.

Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

Közben elkészítjük a salátát:

A borsót lobogó vízbe tesszük, melybe előzőleg csipet sót teszünk. Csak 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, ízesítjük sóval borssal.

Összevágjuk a zöld fűszernövényeket.

Belekeverjük a joghurtos mártásba, majd beleöntjük a kihűlt borsót.

Összekeverjük. Felszeleteljük a csirkemellet és máris kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!