Csirkés, brokkolis tészta recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 45 dkg csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg száraztészta (nálunk masni)
- 750 ml csirkehúsleves alaplé
- 250 ml tej
- 30 dkg brokkoli
- 30 g paremzán
- só
- bors
Elkészítése:
Az apróra kockázott húst elkezdjük pirítani a felforrósított olajon, közben pedig sózzuk és borsozzuk. Mikor már majdnem elkészült, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és együtt pirítjuk még 1-2 percig.
Ezután hozzáadjuk a tésztát (nem főzve!!), majd felöntjük a húsleves alaplével és a tejjel. Mikor a tészta félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a brokkoli rózsákat is. Addig főzzük az egészet, amíg a brokkoli és a tészta meg nem puhul, valamint az összes folyadékot be nem issza és egy sűrű, krémes szaft keletkezik rajta.
A végén belekeverjük az ételbe a parmezánt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még.
Forrón tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









