Csíkos szelet kókuszos krémmel recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek forró víz
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 6 g sütőpor
A középső réteghez:
- 10 dkg darált keksz
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej (kb)
- 5 dkg porcukor
- 20 ml rumaroma
A kókuszos krémhez:
- 4 dl tej
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 3 ek kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kókuszreszelék
A lapok kenéséhez:
- 4 ek baracklekvár
Díszítéshez:
- csokoládé forgács
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel addig keverjük, amíg a térfogata az eredeti háromszorosára nem nő, ami körülbelül 10-12 percet vesz igénybe. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet is. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral béleljük, a masszát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.
Töltelék elkészítése:
A középső réteghez való összetevőket egy tálban krémesre keverjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket is belekeverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Töltés előtt a krémet ismét kihabosítjuk.
Az alsó piskóta lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük 2 evőkanál házi baracklekvárral, majd rátesszük a kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskóta lap alsó felét lekvárral megkenjük, és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet egyenletesen rásimítjuk.
1 órán át hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A szeleteket csokoládéforgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










