Csíkos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy tejföl (320 g)
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 evőkanál dió
- 5 evőkanál mák
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 1 l tej
- 10 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
A csokimázhoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.
Diós lap:
A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Mákos lap:
A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Kakaós lap:
A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Krém:
Tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
Összeillesztés:
Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk.
Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.