Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos szelet recept

Csíkos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1  nagy tejföl (320 g)
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 5 evőkanál dió
    • 5 evőkanál mák
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A krémhez:

    • 1 l tej
    • 10 evőkanál búzadara
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg cukor

    A csokimázhoz:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.

    Diós lap:

    A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

    Mákos lap:

    A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

    Kakaós lap:

    A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

    Krém:

    Tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni.

    A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.

    Összeillesztés:

    Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk.

    Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá