Csíkos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy tejföl (320 g)
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 evőkanál dió
- 5 evőkanál mák
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 1 l tej
- 10 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
A csokimázhoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.
Diós lap:
A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Mákos lap:
A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Kakaós lap:
A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Krém:
Tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
Összeillesztés:
Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk.
Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »