Csíkos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1  nagy tejföl (320 g)
  • 3 db tojás
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál dió
  • 5 evőkanál mák
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 10 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor

A csokimázhoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.

Diós lap:

A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

Mákos lap:

A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

Kakaós lap:

A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

Krém:

Tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.

Összeillesztés:

Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk.

Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.