Csíkos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3*1,5 dl tejföl
- 3*1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3*1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3*5 evőkanál liszt
- 3*5 evőkanál kristálycukor
- tésztánként 5 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál darált mák és 5 evőkanál darált dió
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
Tészta:
1 egész tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót.
A masszát sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és megsütjük 180 fokon kb 15 perc alatt.
Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk.
A tepsibe új adag sütőpapírt teszünk és a mákos masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát is.
Krém:
A tejet felforraljuk és állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, érdemes az edényt hideg vízbe állítani, hogy gyorsan hűljön.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és mikor a tejbegríz kihűlt, akkor azt is belekeverjük.
Összeállítás:
A kakaós tésztát megkenjük a krém egyharmadával, rátesszük a mákosat és a második réteg krémet is rákenjük. A diós tészta megy a tetejére, de a sorrenden lehet változtatni.
Végül a sütemény tetejét is megkenjük a harmadik krémmel és megszórjuk darált dióval.
Pár órára hűtőbe tesszük és utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »