Csíkos kuglóf recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 13 dkg margarin
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojássárgákat, a margarint és a porcukrot.
Beleöntjük a tejet, a sütőporos lisztet és legvégül a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
A massza felét egy vajjal kikent kuglófformába öntjük (ha szilikon a forma, akkor nem kell kikenni). A másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tészta tetejére öntjük.
150 fokra melegített, hőlégkeveréses sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
Rácsra borítva kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










