Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés/túrós kígyórétes recept

Cseresznyés/túrós kígyórétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    3 rúdhoz

    Tészta:

    • 1 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 2 ek kristálycukor
    • 50 dkg rétesliszt
    • 20 dkg sütőmargarin vagy vaj
    • 1 mk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Cseresznyés töltelék (1 rúd):

    • 50 dkg kimagozott cseresznye
    • 5 dkg darált dió
    • 2-3 ek kristálycukor
    • 1 mk őrölt fahéj

    Túrós töltelék (1 rúd):

    • 50 dkg túró
    • 5 dkg mazsola
    • citrom reszelt héja
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek búzadara
    • 1 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • zsemlemorzsa (szórás)
    • 2 dkg vaj (tepsi kenés)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenés)
    • porcukor (tetejére)

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval kemény kelt tésztát dagasztunk. Nem kelesztjük, hanem egyből dolgozunk vele.

    3 részre vágjuk, egyenként henger alakúra sodorjuk, és kb. 40 cm hosszú és 25 cm széles lapot nyújtunk belőlük.

    A lap hosszabbik oldalait 8 cm mélységben, kissé ferdén, 2 ujjnyi távonként a közepe felé bevagdaljuk. Középen (ahol nem vágtuk át) zsemlemorzsával behintjük, erre kerül majd a töltelék.

    A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk.

    A cseresznyés töltelék hozzávalóit is összekeverjük.

    A tészta zsemlemorzsával megszórt közepére helyezzük a tölteléket, majd a bevágott tésztacsíkokat egymásra hajtjuk úgy, mintha fonnánk.

    Tepsibe helyezzük a rudakat, felvert tojással lekenjük, és forró sütőben (200 fok, vagy légkeverés 180 fok) megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

    A cseresznyés/túrós kígyórétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 283 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá