Hozzávalók:
3 rúdhoz
Tészta:
Cseresznyés töltelék (1 rúd):
Túrós töltelék (1 rúd):
Továbbá:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval kemény kelt tésztát dagasztunk. Nem kelesztjük, hanem egyből dolgozunk vele.
3 részre vágjuk, egyenként henger alakúra sodorjuk, és kb. 40 cm hosszú és 25 cm széles lapot nyújtunk belőlük.
A lap hosszabbik oldalait 8 cm mélységben, kissé ferdén, 2 ujjnyi távonként a közepe felé bevagdaljuk. Középen (ahol nem vágtuk át) zsemlemorzsával behintjük, erre kerül majd a töltelék.
A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk.
A cseresznyés töltelék hozzávalóit is összekeverjük.
A tészta zsemlemorzsával megszórt közepére helyezzük a tölteléket, majd a bevágott tésztacsíkokat egymásra hajtjuk úgy, mintha fonnánk.
Tepsibe helyezzük a rudakat, felvert tojással lekenjük, és forró sütőben (200 fok, vagy légkeverés 180 fok) megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.