Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény recept

Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 2,5 dl étolaj
    • 25 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 175 g natúr joghurt
    • 1 ek citromlé vagy 1 citrom leve
    • 30 dkg cseresznye magozva

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összeforgatjuk.
    Ezután hozzákeverjük az étolajat, a joghurtot, a citrom levét és alaposan összeforgatjuk. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.

    Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a magozott cseresznyét.

    180 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).

    Hagyjuk kihúlni, majd tetszőleges nagyságúre felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá