Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseh krémes recept

Cseh krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír!
    • 3 evőkanál porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 l tej
    • 7 evőkanál liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 evőkanál kakaó
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 1 löttyintés rum
    • 1 tábla keserű csokoládé

    Elkészítése:

    A tészta:

    A tésztához a szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat.

    180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik!

    A krém:

    A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félre tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.

    Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.

    A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

    Tipp:

    Nem mondom hogy könnyű elkészíteni, de aki egyszer elkészítette az sosem mond le, erről a rendkívül finom kényeztetésről. Hosszadalmas ugyan, de a lapokat előre is meglehet sütni, a krémmel való megtöltés után, még pár órát, várni kell a szeleteléssel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá