Cseh krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír!
- 3 evőkanál porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 l tej
- 7 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 löttyintés rum
- 1 tábla keserű csokoládé
Elkészítése:
A tészta:
A tésztához a szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik!
A krém:
A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félre tesszük és hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.
A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Tipp:
Nem mondom hogy könnyű elkészíteni, de aki egyszer elkészítette az sosem mond le, erről a rendkívül finom kényeztetésről. Hosszadalmas ugyan, de a lapokat előre is meglehet sütni, a krémmel való megtöltés után, még pár órát, várni kell a szeleteléssel.