Cseh krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír!
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 l tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 löttyintés rum
  • 1 tábla keserű csokoládé

Elkészítése:

A tészta:

A tésztához a szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik!

A krém:

A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félre tesszük és hagyjuk kihűlni.

Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.

Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.

A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Tipp:

Nem mondom hogy könnyű elkészíteni, de aki egyszer elkészítette az sosem mond le, erről a rendkívül finom kényeztetésről. Hosszadalmas ugyan, de a lapokat előre is meglehet sütni, a krémmel való megtöltés után, még pár órát, várni kell a szeleteléssel.