Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa (smarni) recept

Császármorzsa (smarni)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg búzadara
    • 10 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
    • csipet só
    • (kevés olaj a kisütéshez)

    Tetejére:

    • sárgabaracklekvár /vagy/
    • porcukor

    Elkészítése:

    A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.

    A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).

    Miután 1 órát pihentettük, szét választjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojássárgákat, majd jól összekeverjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és bele forgatjuk a darás masszába.

    Egy lábosban olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb bucikat) meg sütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit meg pirul (de arra vigyázva le ne égjen).

    Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá