Császármorzsa (smarni)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • (kevés olaj a kisütéshez)

Tetejére:

  • sárgabaracklekvár /vagy/
  • porcukor

Elkészítése:

A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.

A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).

Miután 1 órát pihentettük, szét választjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojássárgákat, majd jól összekeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és bele forgatjuk a darás masszába.

Egy lábosban olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb bucikat) meg sütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit meg pirul (de arra vigyázva le ne égjen).

Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok! :)