Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.
A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).
Miután 1 órát pihentettük, szét választjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojássárgákat, majd jól összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és bele forgatjuk a darás masszába.
Egy lábosban olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb bucikat) meg sütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit meg pirul (de arra vigyázva le ne égjen).
Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok! :)