Citromos-túrókrémes piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 400 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 400 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- piros ételfesték
A mintához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek kristálycukor
- 40 g finomliszt (2 teáskanál lisztet cserélj ki 2 teáskanál cukrozatlan kakaóporral)
- 20 g vaj
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 1 citrom héja
- 2 ek porcukor
- 450 g túró
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Minta:
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd beleforgatjuk a puha vajat, lisztet és a kakaóport is.
A tepsibe a sütőpapír alá egy sablont teszünk. A kakós masszát beleszedjük egy hazsákba és a sablon segítségével átrajzoljuk a barna masszával a szíveket a sütőpapírra.
Mielőtt elkészítenénk a piskótamasszát, előtte ezt a mintát betesszük a fagyasztóba kb 1 órára.
Piskóta:
Még egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk. Így összesen két nagy piskótalapot fogunk sütni.
A piskótához a tojások fehérjét a hideg vízzel elkezdjük felverni. A cukrot kanalanként adjuk hozzá és keményre verjük. Ezután hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk az ételfestékkel együtt.
Magunk elé vesszük az üres tepsit és azt is, amin a megfagyasztott minták vannak és egyformán eloszlatjuk a tepsikben a piros piskótamasszát.
180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A tejszínt kemény habbá felverjük.
A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot óvatosan.
Összeállítás:
A mintás lap piros felére egyenletesen rákenjük a krémet. A másik, piros lapból kicsi szíveket szaggatunk ki, amiket egy sorban ráhelyezünk a mintás lapra és feltekerjük azt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »