Citromos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg cukor
- 2 nagy citrom leve és reszelt héja
- 16 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 24 dkg finomliszt
- csipet só
Tetejére:
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A felolvasztott, de nem meleg vajat habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával is. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját, majd a kifacsart levét is belecsorgatjuk.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.
Egy normál méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belesimítjuk.
170 fokon kb 30 percig sütjük. Közben kikeverjük a porcukrot a citromlével, amibe esetleg reszelt citromhéjat is tehetűnk, majd rákenjük a már megsült, forró süti tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »