Citromos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:

  • 8 tojás
  • 26 dkg cukor
  • 2 nagy citrom leve és reszelt héja
  • 16 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 24 dkg finomliszt
  • csipet só

Tetejére:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A felolvasztott, de nem meleg vajat habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával is. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját, majd a kifacsart levét is belecsorgatjuk.

Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.
Egy normál méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belesimítjuk.

170 fokon kb 30 percig sütjük. Közben kikeverjük a porcukrot a citromlével, amibe esetleg reszelt citromhéjat is tehetűnk, majd rákenjük a már megsült, forró süti tetejére.