Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos semifreddo recept

Citromos semifreddo
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk zselatin
    • 200 ml habtejszín
    • 3 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 ek porcukor a fehérjébe
    • 1 kk porcukor a tejszínbe
    • 9 darab babapiskóta

    Elkészítése:

    A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szoba hőmérsékletűre.

    A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, és amint a tojássárgás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.

    Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.

    Legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.

    A formából kiborítva vizes késsel könnyedén szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá