Citromos semifreddo

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Citromos semifreddo

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 tojássárgája
  • 1 tk zselatin
  • 200 ml habtejszín
  • 3 ek méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor a fehérjébe
  • 1 kk porcukor a tejszínbe
  • 9 darab babapiskóta

Elkészítése:

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szoba hőmérsékletűre.

A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, és amint a tojássárgás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.

Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.

Legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.

A formából kiborítva vizes késsel könnyedén szeletelhető.