Citromos pöfeteg recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom leve és reszelt héja
- 28 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
A hempergetéshez:
- kristálycukor + bőven porcukor
Elkészítése:
A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd beledolgozzuk a tojást is.
Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és a kifacsart citrom levét.
A sütőport elkeverjük a liszttel, majd beledolgozzuk a vajas masszába.
Cipót formázunk belőle és folpacba csavarva betesszük a fagyasztóba 1 órára.
Ezután kis kanálnyi darabokat veszünk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A golyókat egymástól távolabbra tesszük sütőpapíros tepsire.
2 nagy tepsi kell hozzá.
10-15 percig sütjük szép világosra.
Az alját megnézhetjük, ha kérget kapott, akkor készen van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









