Citromos pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 28 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
A hempergetéshez:
- kristálycukor + bőven porcukor
Elkészítése:
A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd beledolgozzuk a tojást is.
Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és a kifacsart citrom levét.
A sütőport elkeverjük a liszttel, majd beledolgozzuk a vajas masszába.
Cipót formázunk belőle és folpacba csavarva betesszük a fagyasztóba 1 órára.
Ezután kis kanálnyi darabokat veszünk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A golyókat egymástól távolabbra tesszük sütőpapíros tepsire.
2 nagy tepsi kell hozzá.
10-15 percig sütjük szép világosra.
Az alját megnézhetjük, ha kérget kapott, akkor készen van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »