Citromos pite recept
Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tésztához:
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
Citromos krémhez:
- 20 dkg eritrit
- 2 cs GM vaníliás pudingpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 5 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat
Tetejére:
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.
A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.
Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.
A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.
Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.
Hidegen-melegen egyaránt finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









