Citromos pite recept
Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tésztához:
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg eritrit
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
Citromos krémhez:
- 20 dkg eritrit
- 2 cs GM vaníliás pudingpor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 5 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat
Tetejére:
- 20 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.
A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.
Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.
A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.
Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.
Hidegen-melegen egyaránt finom.