Citromos pite recept

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tésztához:
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
Citromos krémhez:
- 20 dkg eritrit
- 2 cs GM vaníliás pudingpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 5 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat
Tetejére:
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.
A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.
Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.
A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.
Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.
Hidegen-melegen egyaránt finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »