Citromos omlós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 8 ek cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 15 púpos evőkanál finomliszt
- negyed teáskanál sütőpor
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- maréknyi mazsola (elhagyható)
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A puha vajat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliás cukrot, a tojást és krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a masszához keverjük és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából diónyi nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
A sütőben kb 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vegyük ki!
Én egy kevés tésztát lecsippentettem és belegyúrtam némi nesquik kakaóport, így is nagyon guszta lett!
Tipp:
Sokszor megsütöttem, napokig finom, omlós marad, ha műanyag edényben, lezárva tároljuk. Ez az alap recept, de én mindig teszek bele aprított citromot (héjával együtt) és reszelt narancshéjat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »