Citromos omlós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 8 ek cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 15 púpos evőkanál finomliszt
- negyed teáskanál sütőpor
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- maréknyi mazsola (elhagyható)
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A puha vajat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliás cukrot, a tojást és krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a masszához keverjük és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából diónyi nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
A sütőben kb 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vegyük ki!
Én egy kevés tésztát lecsippentettem és belegyúrtam némi nesquik kakaóport, így is nagyon guszta lett!
Tipp:
Sokszor megsütöttem, napokig finom, omlós marad, ha műanyag edényben, lezárva tároljuk. Ez az alap recept, de én mindig teszek bele aprított citromot (héjával együtt) és reszelt narancshéjat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »