Hozzávalók:
Elkészítése:
A puha vajat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliás cukrot, a tojást és krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a masszához keverjük és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából diónyi nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
A sütőben kb 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vegyük ki!
Én egy kevés tésztát lecsippentettem és belegyúrtam némi nesquik kakaóport, így is nagyon guszta lett!
Sokszor megsütöttem, napokig finom, omlós marad, ha műanyag edényben, lezárva tároljuk. Ez az alap recept, de én mindig teszek bele aprított citromot (héjával együtt) és reszelt narancshéjat is.