Citromos-mákos sütemény recept

Hozzávalók:
- 3 citrom
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált mák
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Egy kalácsformát vagy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A citrom héját lereszeljük.
A puha margarint habosra verjük a cukorral. A reszelt citromhéját beletesszük, majd egyenként beleütjük a tojásokat továbbra is keverve a masszát, majd hozzákeverjük a mákot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd ezt is a masszához adjuk. A citrom levét kifacsarjuk és a kinyert lé háromnegyedét a tésztába keverjük. A többit félretesszük a sziruphoz.
A masszát a formába öntjük és előmelegített, 170 fokos sütőben kb 30-40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Rácsra téve kissé hűlni hagyjuk.
Közben a félretett citromlevet elkeverjük a porcukorral, hogy folyós cukormázat kapjunk. A még nem teljesen kihűlt sütemény tetejét megszurkáljuk egy tűvel és ráöntjük a szirupot.
Kicsit állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »