Citromos-mákos sütemény recept

Hozzávalók:
- 3 citrom
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált mák
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Egy kalácsformát vagy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A citrom héját lereszeljük.
A puha margarint habosra verjük a cukorral. A reszelt citromhéját beletesszük, majd egyenként beleütjük a tojásokat továbbra is keverve a masszát, majd hozzákeverjük a mákot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd ezt is a masszához adjuk. A citrom levét kifacsarjuk és a kinyert lé háromnegyedét a tésztába keverjük. A többit félretesszük a sziruphoz.
A masszát a formába öntjük és előmelegített, 170 fokos sütőben kb 30-40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Rácsra téve kissé hűlni hagyjuk.
Közben a félretett citromlevet elkeverjük a porcukorral, hogy folyós cukormázat kapjunk. A még nem teljesen kihűlt sütemény tetejét megszurkáljuk egy tűvel és ráöntjük a szirupot.
Kicsit állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »