Citromos-lekváros linzer és kifli recept

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 citrom reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagymargarin
- 200 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vágott cukrozott dió
A töltelékhez:
- házi sárgabarack lekvár
- a kiflihez + 8 dkg vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük becsomagolva.
3 mm vastagra kinyújtjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a linzereket bekenjük, cukrozott-vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra, kb 7-8 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.
A leeső részeket 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrjuk, kis darabokra vágjuk, majd kifliket formázunk belőle.
180 fokon 8 perc alatt megsütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »