Citromos-lekváros linzer és kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 citrom reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagymargarin
- 200 g porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vágott cukrozott dió
A töltelékhez:
- házi sárgabarack lekvár
- a kiflihez + 8 dkg vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük becsomagolva.
3 mm vastagra kinyújtjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a linzereket bekenjük, cukrozott-vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra, kb 7-8 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.
A leeső részeket 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrjuk, kis darabokra vágjuk, majd kifliket formázunk belőle.
180 fokon 8 perc alatt megsütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.