Citromos keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órára a hűtőbe rakjuk, az sem árt neki, ha egy egész éjszakát pihentettjük.
A tésztát diónyi darabokra osztjuk, kb. 28-30 db lesz belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a gombócok közt jó nagy helyet hagyjunk, mert sütés közben elterülnek.
175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Egy dobozban lezárva, szobahőmérsékleten 5-6 napig is eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »