Citromos keksz recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 db citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órára a hűtőbe rakjuk, az sem árt neki, ha egy egész éjszakát pihentettjük.
A tésztát diónyi darabokra osztjuk, kb. 28-30 db lesz belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a gombócok közt jó nagy helyet hagyjunk, mert sütés közben elterülnek.
175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Egy dobozban lezárva, szobahőmérsékleten 5-6 napig is eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









