Citromos keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órára a hűtőbe rakjuk, az sem árt neki, ha egy egész éjszakát pihentettjük.
A tésztát diónyi darabokra osztjuk, kb. 28-30 db lesz belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a gombócok közt jó nagy helyet hagyjunk, mert sütés közben elterülnek.
175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Egy dobozban lezárva, szobahőmérsékleten 5-6 napig is eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »