Citromos keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 db citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órára a hűtőbe rakjuk, az sem árt neki, ha egy egész éjszakát pihentettjük.
A tésztát diónyi darabokra osztjuk, kb. 28-30 db lesz belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a gombócok közt jó nagy helyet hagyjunk, mert sütés közben elterülnek.
175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Egy dobozban lezárva, szobahőmérsékleten 5-6 napig is eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »