Citromos keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 15 margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g porcukor
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a margarinnal elmorzsoltam, a tésztát összegyúrtam. Nem tettem hűtőbe, egyből nyújtottam kb 4 mm vékonyra.
Bármilyen kiszúró tökéletes hozzá, a lényeg hogy előtte kevés lisztbe kell mártani, úgy nem tapad a tésztához.
180 fokos sütőben kb 10 perc alatt világosra sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »