Citromos Angyali eledel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
22 cm-s formához
(1 csésze=250 ml)
- 1 csésze búza finomliszt
- 1 csésze kristálycukor
- 0,5 tk só
- 1 1/2 csésze FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- (ami úgy 10-12 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSé volt)
- 1 citrom reszelt héja és
- kifacsart leve
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tk vanília esszencia
Máz:
- 2 ek tejföl
- 3 ek porcukor
- 1 ek citromlé
Sztori:
Nagyon rákattantam mostanában a “csészével mérős” süteményekre!
Semmi felhajtás és már ki is van keverve a tészta… Kevéske türelem után, citrusos illatfelhő, pillekönnyű édesség…jaaa, hogy már el is fogyott?! :D
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, formát kivajazzuk.
A máz hozzávalóit össze keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. A lisztet a keményítővel átszitáljuk és félre tesszük. A tojásfehérjét a sóval és cukorral habbá verjük.Vaníliával, reszelt citrom héjjal és levével ízesítjük, majd kis adagokban hozzá forgatjuk a lisztes keveréket, vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabot!
Sütő formába simítjuk a masszát és az előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük(tűpróba).
Porcukrozott felületre borítjuk (formával együtt) és saját gőzében hagyjuk langyosra hűlni.
Forma széle mentén éles késsel körbe vágjuk, rácsra helyezve meglocsoljuk a már elkészített mázzal.
Légiesen könnyed illatozó sütemény.
Kötényeket felkötni! Jó sütögetést kívánok :D