Citromos Angyali eledel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
22 cm-s formához
(1 csésze=250 ml)

  • 1 csésze búza finomliszt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 0,5 tk só
  • 1 1/2 csésze tojásfehérje
  • (ami úgy 10-12 db tojásé volt)
  • 1 citrom reszelt héja és
  • kifacsart leve
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk vanília esszencia

Máz:

  • 2 ek tejföl
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek citromlé

Sztori:

Nagyon rákattantam mostanában a  “csészével mérős” süteményekre!
Semmi felhajtás és már ki is van keverve a tészta… Kevéske türelem után, citrusos illatfelhő, pillekönnyű édesség…jaaa, hogy már el is fogyott?! :D

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, formát kivajazzuk.

A máz hozzávalóit össze keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. A lisztet a keményítővel átszitáljuk és félre tesszük. A tojásfehérjét a sóval és cukorral habbá verjük.Vaníliával, reszelt citrom héjjal és levével ízesítjük, majd kis adagokban hozzá forgatjuk a lisztes keveréket, vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabot!

Sütő formába simítjuk a masszát és az előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük(tűpróba).

Porcukrozott felületre borítjuk (formával együtt) és saját gőzében hagyjuk langyosra hűlni.

Forma széle mentén éles késsel körbe vágjuk, rácsra helyezve meglocsoljuk a már elkészített mázzal.

Légiesen könnyed illatozó sütemény.

Kötényeket felkötni! Jó sütögetést kívánok :D