Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom és kakaókrémes sütemény recept

Citrom és kakaókrémes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg szalalkáli
    • tej

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 35 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • 1 citrom
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg csokoládé

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó csokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból annyi tejjel gyúrjuk tésztát, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.

    A krémhez a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük. Utána ezt a főzött krémet kihűtjük. Addig a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt krémhez hozzáadjuk.

    Elfelezzük és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe pedig kakaóport és a csokoládét felolvasztva, kihűtve hozzáadjuk.

    Az első lapra rásimítjuk a kakaós krémet, rátesszük a következő lapot. Arra a citromos krémet kenjük, ráhelyezzük a harmadik, utolsó lapot.

    Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elvegyítjük az olajjal és bevonjuk vele a süteményt.

    Másfél adagban készítettem,nagy gáztepsi hátán sütöttem a lapokat és a krémet is másfél adagban készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá