Citrom és kakaókrémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • tej

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 35 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládé

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból annyi tejjel gyúrjuk tésztát, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.

A krémhez a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük. Utána ezt a főzött krémet kihűtjük. Addig a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt krémhez hozzáadjuk.

Elfelezzük és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe pedig kakaóport és a csokoládét felolvasztva, kihűtve hozzáadjuk.

Az első lapra rásimítjuk a kakaós krémet, rátesszük a következő lapot. Arra a citromos krémet kenjük, ráhelyezzük a harmadik, utolsó lapot.

Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elvegyítjük az olajjal és bevonjuk vele a süteményt.

Másfél adagban készítettem,nagy gáztepsi hátán sütöttem a lapokat és a krémet is másfél adagban készítettem.