Capuccinós kiflicskék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 g istant cappuccino por
- 50 ml forró víz
- 350 g sima liszt
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- csipetnyi só
- 200 g vaj
- 100-130 g csokoládé
Elkészítése:
Először a forró vízzel leöntjük a cappucinót.
A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadunk egy pici sót, a darált diót, cukrot és a felkockázott vajat is. Végül hozzáöntjük a kihűlt capuccinót is és összedolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk a masszábol és pár órára (legjobb egész éjszakára) hűtőbe tesszük.
Másnap sütés előtt 1 órávala kivesszük a tésztát a hűtőből. Hagyjuk picit felengendni, hogy konnyebb legyen vele dolgozni.
Kissebb darabokat csípünk le a tésztábol, majd ezeket kifli formába nyomkodjuk és tepsire sorakoztatva 10-15 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A sütőből kivéve kiborítjuk a kiflicskéket a formából és a végeit olvasztott csokiba mártjuk.
Tipp:
Segítségül használok folpackot. Egy kis darab fóliát tettem a formába. Vettem egy darabot a tésztából és belenyomkodtam a formába, majd a fólia segítségével egyszerűen a sütőpapírral bélelt tepsire borítom. Igy kevesebbett kell mosogatni is és ha kevés a formánk van, akkor nem kell várni még egy egy adagot kiveszünk a sütőböl, hogy újra tudjuk tölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »