Capuccinós kiflicskék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 g istant cappuccino por
- 50 ml forró víz
- 350 g sima liszt
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- csipetnyi só
- 200 g vaj
- 100-130 g csokoládé
Elkészítése:
Először a forró vízzel leöntjük a cappucinót.
A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadunk egy pici sót, a darált diót, cukrot és a felkockázott vajat is. Végül hozzáöntjük a kihűlt capuccinót is és összedolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk a masszábol és pár órára (legjobb egész éjszakára) hűtőbe tesszük.
Másnap sütés előtt 1 órávala kivesszük a tésztát a hűtőből. Hagyjuk picit felengendni, hogy konnyebb legyen vele dolgozni.
Kissebb darabokat csípünk le a tésztábol, majd ezeket kifli formába nyomkodjuk és tepsire sorakoztatva 10-15 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A sütőből kivéve kiborítjuk a kiflicskéket a formából és a végeit olvasztott csokiba mártjuk.
Tipp:
Segítségül használok folpackot. Egy kis darab fóliát tettem a formába. Vettem egy darabot a tésztából és belenyomkodtam a formába, majd a fólia segítségével egyszerűen a sütőpapírral bélelt tepsire borítom. Igy kevesebbett kell mosogatni is és ha kevés a formánk van, akkor nem kell várni még egy egy adagot kiveszünk a sütőböl, hogy újra tudjuk tölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »