Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccino szelet recept

Cappuccino szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 5 evőkanál finomliszt
    • 1 dl étolaj
    • 12 g sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5,5 dl tej
    • fél dl víz
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 teáskanál cappuccinopor

    Díszítéshez:

    • 2 dkg kakaópor

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat.

    A tésztát elfelezzük és egy 24×39 cm-es tepsiben 2 lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt.

    Az egyik vaníliás pudingport 10 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukorral 3 dl tejben felfőzzük és langyosan belekeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük.

    A cappuccinoport langyos vízben feloldjuk, majd hozzáöntünk 2,5 dl tejet, a maradék cukrokat, pudingport belekevrjük és felfőzzük. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és kihűtjük.

    A krémeket egyenként kihabosítjuk, majd betöltjük a tésztát.

    Az első lapra kenjük a cappuccinos krémet, befedjük a másik lappal és a vaníliás krémet rákenjük. Fésűs habkártyával vagy villával díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára.

    Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral.

    A cappuccino szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 306 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá