Cappuccino szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 dl étolaj
- 12 g sütőpor
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5,5 dl tej
- fél dl víz
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 teáskanál cappuccinopor
Díszítéshez:
- 2 dkg kakaópor
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat.
A tésztát elfelezzük és egy 24×39 cm-es tepsiben 2 lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt.
Az egyik vaníliás pudingport 10 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukorral 3 dl tejben felfőzzük és langyosan belekeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük.
A cappuccinoport langyos vízben feloldjuk, majd hozzáöntünk 2,5 dl tejet, a maradék cukrokat, pudingport belekevrjük és felfőzzük. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és kihűtjük.
A krémeket egyenként kihabosítjuk, majd betöltjük a tésztát.
Az első lapra kenjük a cappuccinos krémet, befedjük a másik lappal és a vaníliás krémet rákenjük. Fésűs habkártyával vagy villával díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára.
Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral.
A cappuccino szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »