Cappuccino szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 7 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 12 g sütőpor

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • fél dl víz
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 teáskanál cappuccinopor

Díszítéshez:

  • 2 dkg kakaópor

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat.

A tésztát elfelezzük és egy 24×39 cm-es tepsiben 2 lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt.

Az egyik vaníliás pudingport 10 dkg porcukor és 1 cs vaníliás cukorral 3 dl tejben felfőzzük és langyosan belekeverünk 12,5 dkg vajat, majd kihűtjük.

A cappuccinoport langyos vízben feloldjuk, majd hozzáöntünk 2,5 dl tejet, a maradék cukrokat, pudingport belekevrjük és felfőzzük. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és kihűtjük.

A krémeket egyenként kihabosítjuk, majd betöltjük a tésztát.

Az első lapra kenjük a cappuccinos krémet, befedjük a másik lappal és a vaníliás krémet rákenjük. Fésűs habkártyával vagy villával díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára.

Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral.