Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cannoli siciliani recept

Cannoli siciliani
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 250 g búzaliszt
    • 50 g vaj
    • 30 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 g kakaópor (holland)
    • csipet só
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 60 ml marsala bor
    • 1 tk fehér borecet

    A kenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A krémhez:

    • 800 g ricotta
    • 200 g porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 8 dkg csokicsepp

    A végekre:

    • pisztácia vagy kandírozott citrus, narancs

    Továbbá:

    • olaj a sütéshez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése: Elkészítés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.

    A ricottát a cukorral jól kikeverjük és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem és hűtőben várakozott a töltéshez.

    Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd (jó minőségű olasz vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges). Belekeverjük a cukrot és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.

    A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még.

    A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit átgyúrjuk és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki a tésztából.

    Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát és ahol összeérnek, ott megkenjük tojásfehérjével, hogy összeragadjon és ne jöjjön le a hengerről, majd beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön.

    Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, papírtörlőre szedjük és a sült tésztából kihúzzuk a fémhengert (ezt a műveletet célszerű kesztyűben végezni). Az összes tésztát kisütjük ilyen módon.

    Ha kihűltek a tészták megtöltjük a krémmel (ezt szélescsőrű nyomózsákkal végezni vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles). A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával.

    Ebből az adagból kb 12 canolli lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá