Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bürgermeister kalács recept

Bürgermeister kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 3 dkg élesztő
    • 3 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 30 dkg liszt
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 15 dkg darált mák
    • 40+40+40 g porcukor
    • 10-10 g vaníliás cukor
    • 4+4 ek tej
    • 15 dkg darált dió
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg túró
    • 2 kk vaníliaízű pudingpor
    • 2 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Továbbá:

    • vaj/margarin a tepsihez
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, hólyagosra kidolgozzuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket:

    A mákot 40 g porcukorral, 10 g vaníliás cukorral és 4 ek tejjel összekeverjük. A diónál is ugyanígy járunk el, annyi különbséggel, hogy a dióhoz egy fél citrom reszelt héját is hozzáadjuk.

    A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a 40 g porcukort, a pudingport, a vajat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk-húzogatjuk és hosszanti irányban 3 db, kb 15 cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkok közepére tölteléket halmozunk, az egyikre a túrósat, a másikra a diósat, a harmadikra a mákosat.

    A tészta csíkokat feltekerjük és kalácsot fonunk belőlük. Egy kalácsformát kikenünk margarinnal, beletesszük a tésztát és letakarva addig kelesztjük, amíg a tészta az egészet ki nem tölti

    A tetejét lekenjük tojássárgájával és 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá