Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, hólyagosra kidolgozzuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A mákot 40 g porcukorral, 10 g vaníliás cukorral és 4 ek tejjel összekeverjük. A diónál is ugyanígy járunk el, annyi különbséggel, hogy a dióhoz egy fél citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a 40 g porcukort, a pudingport, a vajat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk-húzogatjuk és hosszanti irányban 3 db, kb 15 cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkok közepére tölteléket halmozunk, az egyikre a túrósat, a másikra a diósat, a harmadikra a mákosat.
A tészta csíkokat feltekerjük és kalácsot fonunk belőlük. Egy kalácsformát kikenünk margarinnal, beletesszük a tésztát és letakarva addig kelesztjük, amíg a tészta az egészet ki nem tölti
A tetejét lekenjük tojássárgájával és 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.