Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burek recept

Burek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy doboz tejföl (450 g)
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    Rántás:

    • 12 dkg zsír
    • 16 dkg liszt

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • édesítőszer ízlés szerint

    Kenéshez:

    • olaj

    Tetejére:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    Rántás készítése:

    A zsírt egy edénybe tesszük, a tűzhelyen megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve csomómentesre, és világos színűre pirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tészta készítése:

    A lisztet a sóval és a reszelt citromhéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölből annyit, hogy egy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon vékonyra, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük a kihűlt rántással. 2 oldalról behajtjuk a közepéig, majd lentről felhajtjuk, végül a felső részt is ráhajtjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben.

    Hűlés után henger alakúra sodorjuk és 8 egyenlő darabot vágunk belőle. Mindegyik darab tésztát nagyon alaposan összegyúrunk, hogy a rántás egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    Az egyik tésztát vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal, majd az összekevert töltelék 1/8-ad részével megtöltjük. Feltekerjük.

    Egy pitesütő formát sütőpapírral kibélelünk, és belehelyezzük a tésztatekercset úgy. A többi tésztával és töltelékkel ugyanígy járunk el. A formába helyezve a tésztákat csiga alakot formálunk, a tészták végeit pedig mindig egymásba dugjuk.

    A tetejét is jól lekenjük olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük.

    Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Aki cukorral szeretné készíteni szükség szerint tejfölt, citrom reszelt héját és cukrot adhat a túróhoz.

    A burek a Szerbek nemzeti süteménye, Szabadkán élő barátnőm adta meg a receptet, sokféle ízű van, sós hússal töltve, és édes is lehet, én most túróval töltve készítettem el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá