Brownie keksz recept

Hozzávalók:
A bögre 3 dl-es.
- 1,5 bögre finomliszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 bögre kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek étolaj
- 3 kiskanál vaníliaaroma
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kiskanál sütőpor
- 90 g étcsokoládé
- csipet só
- 1 csomag M&M’s cukor
Elkészítése:
Nekem ebből az adagból 21 db keksz lett.
A margarint a cukorral, a tojással, az aromával és a étolajjal jól kikeverjük, majd utána beletesszük az apróra vágott csokit, a kakaóport, a sütőport, a lisztet, a csipet sót és az egészét jó alaposan összekeverjük.
A masszából vizes kézzel nagyobb dió nagyságú gombócokat formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb (sülés közben megnőnek).
Mindegyik tésztagombóc tetejére, tetszés szerint cukorkákat nyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-18 percig sütjük (nem kell megijedni, mikor kivesszük a sütőből, hogy nagyon lágy a tészta, mert hűlés közben szilárdul meg).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »