Bolero szelet újragondolva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 20*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
Krém:
- 330 g tejföl
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- ízlés szerint gyümölcs (nálam banán, meggy)
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl víz
- 1 csomag bolero italpor (nálam málna ízű)
- 15-20 dkg cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd az egészet jól elkeverjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakóport, majd a tojásos masszába forgatjuk és csomómentesre keverjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tejfölben keverjük el a vaníliás cukrokat és kenjük rá a még meleg tésztára.
A mázhoz keverjük el a vízben a pudingporokat és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha félig kihűlt keverjük bele az italport.
A tejfölös krémet tegyük ki ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd öntsük rá a langyosra hűlt mázat.
Az elkészült sütit tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.
Tipp:
Ha nagyobb tepsiben készítenénk a sütit, kb 26*36 cm-esben, akkor a hozzávalókból másfélszeres adagot vegyünk.