Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boleró szelet recept

Boleró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor

    Tetejére:

    • 6 dl víz
    • 2 csomag vaníliás puding
    • 15 dkg porcukor
    • 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/ én kék szőlőt használtam
    • 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
    • 3 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani), majd hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük egy 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.

    A tejfölt a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amikor kihűlt, egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

    A vaníliás pudingporokat egy kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és a boleró italbort. Megfőzzük, majd kéz melegre hűtjük és a hűtőben lévő tésztára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva szeleteljük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá