Boleró szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor

Tetejére:

  • 6 dl víz
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/ én kék szőlőt használtam
  • 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
  • 3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani), majd hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük egy 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A tejfölt a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor kihűlt, egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

A vaníliás pudingporokat egy kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és a boleró italbort. Megfőzzük, majd kéz melegre hűtjük és a hűtőben lévő tésztára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva szeleteljük.