Bögrés meggyes piskóta recept

Hozzávalók ( a mérce egy 2,5 dl-es bögre):
- 1,5 bögre tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél bögre étolaj
- 1 bögre cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 bögre liszt (300 g)
- 12 g sütőpor
- 1,5 bögre (házi cukrozott) meggy + 2-3 evőkanál liszt
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 23*34 cm –es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A meggyet lecsepegtetjük a levétől, meghintjük 2-3 evőkanál liszttel, megrázogatjuk, hogy nagyjából mindenhol érje és félretesszük.
Az alapanyagokat a lisztezett meggy kivételével a fenti sorrendben egy nagy tálba mérjük és alaposan összekeverjük.
A masszát a tepsibe kanalazzuk, elegyengetjük, megszórjuk meggyel és kb 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »