Bögrés meggyes piskóta recept

Hozzávalók ( a mérce egy 2,5 dl-es bögre):
- 1,5 bögre tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél bögre étolaj
- 1 bögre cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 bögre liszt (300 g)
- 12 g sütőpor
- 1,5 bögre (házi cukrozott) meggy + 2-3 evőkanál liszt
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 23*34 cm –es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A meggyet lecsepegtetjük a levétől, meghintjük 2-3 evőkanál liszttel, megrázogatjuk, hogy nagyjából mindenhol érje és félretesszük.
Az alapanyagokat a lisztezett meggy kivételével a fenti sorrendben egy nagy tálba mérjük és alaposan összekeverjük.
A masszát a tepsibe kanalazzuk, elegyengetjük, megszórjuk meggyel és kb 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »