Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bögrében sült almás kalács recept

Bögrében sült almás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 piros alma
    • 37,5 dkg finomliszt
    • 1 tasak instant élesztő
    • 125 g porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 késhegynyi őrölt fahéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg lágy vaj
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    Az alma kivételével a hozzávalókat kenyérsütőgépbe adagolom (először a folyékonyakat) és ráeresztem a dagasztó-kelesztő programot (amelyik nem süt).

    Az almát felszeletelem, a piros héjú részből 6 tetszőleges mintát vágok ki a sütik tetejére, a többit apróra darabolom és a megkelt tésztára öntöm. Egy rövid dagasztóprogrammal jól átdagasztom, majd 6 kivajazott bögrébe adagolom.

    A bögréket tepsibe állítom és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá