Bögrében sült almás kalács recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 piros alma
- 37,5 dkg finomliszt
- 1 tasak instant élesztő
- 125 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg lágy vaj
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az alma kivételével a hozzávalókat kenyérsütőgépbe adagolom (először a folyékonyakat) és ráeresztem a dagasztó-kelesztő programot (amelyik nem süt).
Az almát felszeletelem, a piros héjú részből 6 tetszőleges mintát vágok ki a sütik tetejére, a többit apróra darabolom és a megkelt tésztára öntöm. Egy rövid dagasztóprogrammal jól átdagasztom, majd 6 kivajazott bögrébe adagolom.
A bögréket tepsibe állítom és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm
Forrás: https://herta.5mp.eu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.