Bögrében sült almás kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bögrében sült almás kalács

Hozzávalók:

  • 1 piros alma
  • 37,5 dkg finomliszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 125 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 10 dkg lágy vaj
  • 2 dl tej

Elkészítése:

Az alma kivételével a hozzávalókat kenyérsütőgépbe adagolom (először a folyékonyakat) és ráeresztem a dagasztó-kelesztő programot (amelyik nem süt).

Az almát felszeletelem, a piros héjú részből 6 tetszőleges mintát vágok ki a sütik tetejére, a többit apróra darabolom és a megkelt tésztára öntöm. Egy rövid dagasztóprogrammal jól átdagasztom, majd 6 kivajazott bögrébe adagolom.

A bögréket tepsibe állítom és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm