Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet krémmel és zselével recept

Boci szelet krémmel és zselével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kakaós tészta:

    • 18 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    A túrós részhez:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg búzadara
    • 1 citrom héja lereszelve

    Vanília krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3.5 dl tej
    • 8 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Puncs zselé:

    • 1 csomag puncs pudingpor
    • 1 üveg meggybefőtt

    Elkészítése:

    A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a keverjük fehérre a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütőport is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.

    Ezt követően a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bártan kanalazzuk a mindet a tésztára.

    Vanília krém:

    A puding és a tejet sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding kikeverjük a margarint a porcukorral.

    A kihűlt pudingot hozzá adjuk a simára kevert porcukros margarinhoz és adunk hozzá még vanília cukrot, és kikeverjük.

    A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára rákenjük.

    Zselé:

    A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a vanília puding tetejére tesszük. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében és a meggyekre öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá